
Korraldame lihatoodete koolituse Tallinnas Toidukunsti stuudios 12.03.25
Algus 10.00 buss Jõhvist 8.00.
Koolituse hind Viru Toidu liikmele 20.-
Oma osalusest palun teatage
virutoit@gmail.com
Koolituskava
Kas armastad mahlaseid, krõbedaid ja maitseküllaseid lihatooteid? Koolitusel saad käed
külge panna ja valmistada tõelisi klassikuid – alates hõrgust pasteedist kuni maitsvate
toorvorstide ja täiuslikult küpsetatud liharoogadeni. Iga suutäis on hoolikalt valitud
retseptidest – ainult parimad palad igale maitsele!
Miks tulla sellele koolitusele?
● Õpid samm-sammult, kuidas valida õige liha, kasutada täiuslikke maitseaineid ja
saavutada mahlase tekstuuri.
● Saad selgeks spetsiaalsed täite meetodid, millega üllatada oma peret ja külalisi.
● Lihapraadide saladus peitub meisterlikus küpsetamises – koolitusel jagatakse
parimaid nippe ja tehnikaid, et iga praad oleks ideaalses küpsusastmed.
Valmistamisele tulevad:
- Kana hakk-kiiev maitsevõiga
- Kreeka jogurti ja parmesani juustuga paneeritud kanapalad
- Kanalihast toorvorstikesed mango ja tšilliga
- Kana- pesto pommid peekonis
- Krõpsudega paneeritud krõbekana baguette
- Imelihtne prantsuse kanamaksa pate röstitud saial
- Pidulik hakklihapärg
- Kooresed peekoni- seeneseguga täidetud lihad
- Scotish egg vutimunadega
- Peekoni täidisega välisfileerull
- Pähkline sea sisefilee täidetud kreemjuustu ja päikesekuivatatud tomatitega
Koolitusel käsitletavad teemad:
✔ Liha ettevalmistamine, tenderiseerimine ja maitsestamine;
✔ Täidiste ettevalmistamine, kuumtöötlemine ja maitsestamine;
✔ Lihatoodete vormimine ja rullimine täidisega;
✔ Liharullide küpsetamine ja paneerimine;
✔ Lihatoodete frittimine.
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele, samuti jahimeestele. Eelnevaid teadmisi ei
ole eelnevalt nõutud. Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, lõunasöök, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks. Koolitus kestab 8 tundi.
Projekt on elluviidud Euroopa Liidu struktuurivahendite toetuse abiga.